Δημόσιες προσλήψεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

thlefvnhtes

Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι οι φορείς του δημοσίου τομέα καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, υποχρεούνται να διορίζουν ή να προσλαμβάνουν στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών οικιακών τηλεφωνικών κέντρων, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
"Ορίζεται ως προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό του κλάδου ΔΕ τηλεφωνητών πτυχίο σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας. Τα άτομα με προβλήματα όρασης, απόφοιτοι των Σχολών Τηλεφωνητών, κυρίως απασχολούνται σε τηλεφωνικά κέντρα φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.
Η απόφαση για την κίνηση της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων που κενώνονται ή συνιστώνται ανήκει στην αρμοδιότητα του οικείου φορέα και ως εκ τούτου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις που υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν, το Υπουργείο καλεί έως τις 29/02/2016, οι δημόσιες υπηρεσίες να ενεργήσουν, ώστε οι θέσεις αυτές να πληρωθούν με την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον αρμόδιο κατά περίπτωση Υπουργό, καθώς και βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την ύπαρξη των απαιτούμενων πιστώσεων.
Οι προσλήψεις θα γίνουν λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους περιορισμούς προσλήψεων που υπάρχουν απο τις μνημονιακές δεσμεύσεις ενώ οι υπηρεσίες θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραπάνω θέσεις ώστε να προωθηθούν στην αρμόδια Επιτροπή ΠΥΣ 33/2006 και να προχωρήσει η έγκριση τους.
Eίναι θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με προβλήματα όρασης, να ζουν με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και είναι καθήκον όλων να συμβάλλουν στην εξασφάλιση απασχόλησης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προβλήματα που κατά τόπους είναι και πιο έντονα.
H εφαρμογή των προαναφερόμενων διατάξεων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Ο.Α.Ε.Δ. και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ισχύουν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι προσλήψεις ατόμων κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως την 31η .12.2016."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη τριών μορφών καρκίνου

Στο Υπουργείο Υγείας παρουσιάστηκε σήμερα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την πρόληψη τριών …