Εκατοντάδες απολύσεις γιατί σταμάτησαν οι επιδοτήσεις

anergia_260012233

Οι γενναιόδωρες επιδοτήσεις εξαφανίζονται και οι απολύσεις κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους, αφού το πρώτο "απολύεσαι" ειπώθηκε σε 730 εργαζόμενους της ισπανικής εταιρείας Isolux, που έχει αναλάβει την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα.

Ο σταθμός βρίσκεται στο προπύργιο των πρώην προέδρων Νέστορ και Κριστίνα Κίρχνερ, τη νότια επαρχία Σάντα Κρουζ και όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους, έχουν προηγηθεί 1.543 απολύσεις τον Ιανουάριο στον όμιλο ΒΤΡ του Λάζαρο Μπαέζ, ενός επιχειρηματία που είχε πολλές συμβάσεις για την κατασκευή υποδομών, κυρίως δρόμων.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν με τον αποκλεισμό δρόμων σε αυτή την περιοχή της Παταγονίας.

Η νέα κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονταν επί προεδρίας Κίρχνερ, την ώρα που η τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει βυθιστεί σε έλλειμμα του προϋπολογισμού που εκτιμάται στο 7% και για αυτό εδώ και δύο μήνες που το κόμμα του Μαουρίτσιο Μάκρι, πολιτικού αντιπάλου των Κίρχνερ, ανέλαβε την εξουσία, πάγωσε κάθε γενναιόδωρη πολιτική απέναντι στη νότια επαρχία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις θέσεις εργασίας του δημοσίου τομέα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …