Οι παραγωγικές ημέρες στο γραφείο

ergasia-exoteriko1_4

Άσχετα από το επάγγελμα του καθενός, πολλές φορές όλοι κυριευόμαστε από το εργασιακό στρες με αποτέλεσμα να μειώνετε η παραγωγικότητα και η ποιότητα της δουλειάς μας. Ωστόσο, ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές, μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδα του στρες και αυτό με τη σειρά του να ανεβάσει το επίπεδο στο χώρο εργασίας.

  • Κάνουμε λίστα με τους στόχους της ημέρας:

Βάζοντας σε μια σειρά τις προτεραιότητες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να ασχοληθούμε με ανούσια πράγματα που θα μας αποπροσανατολίσουν από το στόχο μας.

  • Τελειώνουμε κάτι πριν ξεκινήσουμε το επόμενο.

Πολλές φορές όταν ένα project μας έχει κουράσει, το επόμενο βήμα είναι να το αφήσουμε και να ξεκινήσουμε κάτι άλλο. Αυτή η λογική είναι λανθασμένη γιατί πιθανόν μέχρι το τέλος της ημέρας να μην έχουμε κάποιο ολοκληρωμένο project.

  • Να υπάρχουν διαλείμματα.

Δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο ώστε να ξεκουραστεί και να καθαρίσει το μυαλό μας. Δεν είναι απαραίτητο να δουλεύουμε 10 ώρες ασταμάτητα διότι ενδεχομένως το αποτέλεσμα να μην είναι ουσιαστικό.

  • Αποφεύγουμε τα πολλά ανοιχτά παράθυρα στο διαδίκτυο.

Την ώρα που δουλεύουμε δεν χρειάζεται να έχουμε ανοιχτό το e–mail ή ακόμα χειρότερα το facebook ή το twitter διότι θα κάνουμε το διπλό χρόνο να τελειώσουμε αυτό που κάνουμε.

  • Οργανώνουμε την επόμενη ημέρα.

Καλό είναι να έχουμε ένα γενικό πλάνο των υποχρεώσεων τις επόμενης ημέρας έτσι ώστε ο χρόνος να κατανεμηθεί σωστά για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Ισορροπημένη καθημερινότητα.

Για να αποδώσουμε στη δουλειά μας πρέπει να συνδυάζουμε σωστή διατροφή και καλό ύπνο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα: Η ατζέντα, τα «αγκάθια» και οι στόχοι της Αθήνας

Το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο ενόψει της μεταξύ τους συνάντησης …