Καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών

kouarteto_madata_765417708

Την προσεχή εβδομάδα θα πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ανοίγοντας αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το δρόμο επιστροφής για να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης του κουαρτέτου.
Θα αναλάβουν την προκαταρκτική περίοδο της αξιολόγησης, έχοντας ήδη παραλάβει μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τα τελικά οικονομικά στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και το νέο Ταμείο των Αποκρατικοποιήσεων.
Η Ελληνική πλευρά ευελπιστεί ότι μέχρι την 1η Μαρτίου, θα ξεκινήσει η επίσημη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τις ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι επικεφαλής των οποίων αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου.
Κυβέρνηση και δανειστές έχουν δρόμο να καλύψουν στα ζητήματα της νέας κλίμακας φόρου εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τις αυξήσεις φόρων στους αγρότες και φυσικά στο ασφαλιστικό.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλουσιότερος κατά 26 δισ. δολ. σε μια νύχτα ο Ιλον Μασκ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε πιο πλούσιος κατά 26 δισ. δολ. μετά το ράλι …