Εργαζόμενοι και Εργοδότης(μπουμπούκια)

xeiropedess

Μέχρι και 500.000 ευρώ ήταν τα μηνιαία έσοδά τους , από τον χρόνιο εκβιασμό γνωστών προσώπων, που διαρκούσε μήνες, μέχρι την στιγμή, που κάποιο από τα θύματα, στέλεχος δημόσιας επιχείρησης, δεν άντεξε την αφαίμαξη και την ψυχολογική πίεση και πήγε στην αστυνομία.

Συνήθιζαν να ανεβάζουν στοχευμένες αναρτήσεις και να γράφουν στην εφημερίδα στοχευμένα άρθρα που στόχο είχαν την εκβίαση συγκεκριμένων προσώπων που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις. Είχαν στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό λάσπης με ιστοσελίδες. Έπαιρναν τηλέφωνα σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις και ζητούσαν διαφήμιση. Αν δεν ενέδιδαν τότε τους απειλούσαν ότι θα ξεκινήσουν να τους λασπολογούν και να δημοσιεύουν αρνητικά σχόλια για εκείνους.

Οι συλλήψεις του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνο, στην πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών, όπως διαρρέει από τους αξιωματικούς που χειρίζονται υην όλη υπόθεση, αφού φαίνεται πως πίσω τους υπάρχει πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, έχοντας πρόσβαση και στην ιδιοκτησία τους δεκάδες ιστοσελίδες.

Ο 42χρονος εκδότης είχε αναπτύξει δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια και στον ηλεκτρονικό τύπο προσπαθώντας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή προς τις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς. Ο 50χρονος δημοσιογράφος είχε εργαστεί σε δημόσιο ραδιόφωνο, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, ενώ το 2012 είχε περάσει από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, αφού είχε ασχοληθεί και με το πολιτικό ρεπορτάζ. Τέλος ο 35χρονος δημοσιογράφος είχε και αυτός μεγάλη επαγγελαμτική δράση.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν οργανισμούς του δημοσίου, επιχειρήσεις και τράπεζες, απειλώντας στελέχη τους ότι σε περίπτωση που δεν τους έδιναν διαφήμιση θα τους δυσφημούσαν μέσω του εντύπου τους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Μαιου 2024

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …