Μήπως να την "κάναμε" για Κίνα-Σαν τα μανιτάρια αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι

κινα

Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο κατά το 2015, φθάνοντας τους 2.188 συνολικά. Η Κίνα αναδείχθηκε σε διεθνή κόμβο του πλούτου με 568 συμμετοχές, παραμερίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες με 535 παρουσίες. Σύμφωνα με την ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, Ηurun Global Rich List 2016, που καταρτίζεται στην Κίνα, πέρυσι προσετέθησαν 99 άτομα στον κατάλογο, ανεξαρτήτως της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.

Ο συνολικός πλούτος των 2.188 ατόμων από 68 χώρες του κόσμου εκτινάχθηκε κατά 9% στα 7,3 τρισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το ΑΕΠ της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας μαζί. Επιπλέον, ο πλούτος αυτός προσεγγίζει το 50% σχεδόν του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκπροσωπείται το 2015 με 344 δισεκατομμυριούχους και πλούτο 253 δισ. δολαρίων, αυξημένο κατά 18% από το 2014.

Σύμφωνα με τον κινεζικό εκδοτικό όμιλο Hurun Report, ο οποίος εκδίδει την παγκόσμια λίστα δισεκατομμυριούχων Hurun Global Rich List, όπως το Forbes στις ΗΠΑ, 729 άτομα αύξησαν τον πλούτο τους, έναντι των 102 ατόμων που είχαν μείωση. Επίσης, υπήρξαν 329 νέες είσοδοι στη λίστα.

Οπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hurun Report Ρούπερτ Χούγκβερφ, «παρά την επιβράδυνση της Κίνας και την πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών, η χώρα εξέθρεψε περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη το 2015.

Στην πρώτη δεκάδα εμφανίζονται κατά σειρά: οι Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ, ανεξαρτήτως της μείωσης του πλούτου τους κατά 6% και 11% αντίστοιχα, οι Αμάνθιο Ορτέγα (Zara) και Τζεφ Μπέζος (Amazon), ο Κάρλος Σλιμ (ποικίλες δραστηριότητες), ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook), ο Λάρι Ελισον (Oracle), οι αδελφοί Ντέιβιντ και Τσαρλς Κοτς (ενέργεια), ο Μπερνάρ Αρνό (LVMH) και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ (ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg).

Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί ότι σχεδόν το ένα τρίτο των 2.188 δισεκατομμυριούχων έχουν κινεζικές ρίζες, ενώ οι 315 είναι γυναίκες.

Συνολικά ο μέσος όρος ηλικίας των πάμπλουτων είναι τα 64 χρόνια, ενώ σε ποσοστό 69% οι περιουσίες τους δεν τους κληροδοτήθηκαν, αλλά τις δημιούργησαν οι ίδιοι και οι ίδιες.

Μεταξύ των αυτοδημιούργητων, οι 47 δεν είναι μεγαλύτεροι από 40 ετών, ενώ οι νεότεροι είναι ο 25χρονος Ιβαν Σπίγκελ και ο 26χρονος Μπόμπι Μέρφι, δημιουργοί του Snapchat.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» στο …