Πληροφόρηση Συνταξιούχων Εξωτερικού

ika

Στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ενημέρωσης Στοιχείων Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑ κατοίκων εξωτερικού, δίνεται το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζονται οι συνταξιούχοι αυτής της ειδικής κατηγορίας.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, όπως τονίζει το Υπουργείο Εργασίας:

"Έχετε τη δυνατότητα να καταχωρήσετε τα στοιχεία, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ως και ότι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως η συνταξιοδοτική μερίδα σας.
Καταχωρήστε Α.Μ.Α., Επίθετο, Όνομα, Πατρώνυμο όπως εμφανίζονται στην αρχική απόφαση συνταξιοδοτήσεώς σας ή όπως τυχόν έχουν τροποποιηθεί και έχουν δηλωθεί στο ΙΚΑ.

Εφιστούμε την προσοχή για την ορθή καταχώρηση των στοιχείων σας, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην ταυτοποίηση αυτών.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μπορείτε να πληροφορηθείτε τι απαιτείται για την έκδοση αυτών, μέσω των ιστοσελίδων www.amka.gr και www.gsis.gr (στο μενού Φορολογικός οδηγός/Γενικές Πληροφορίες/Ενημερωτικά Φυλλάδια Με Θέματα Μητρώου). Εάν λαμβάνετε περισσότερες από μία συντάξεις, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί για κάθε σύνταξη.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποδίδεται αριθμός καταχώρησης αιτήματος, όπου σε διάστημα 5 ημερών από την ημερομηνία καταχώρησης των στοιχείων σας, μπορείτε να πληροφορηθείτε μέσω της εφαρμογής, εάν έχουν ταυτοποιηθεί ή όχι τα στοιχεία σας με την πληκτρολόγηση αυτού του αριθμού."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής …