Αυξάνεται ο αριθμός των τερματικών αποδοχής καρτών

karta-arxeiou

Αυξάνεται ο αριθμός των τερματικών αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, περισσότερα από 80.000 μηχανάκια αποδοχής καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, έχουν προστεθεί στην ελληνική αγορά μετά την επιβολή των capital controls, με τον αριθμό τους να προσεγγίζει πλέον τις 240.000.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη χώρα μας σήμερα κυκλοφορούν περισσότερες από 11,5 εκατ. χρεωστικές κάρτες και 3 εκατ. πιστωτικές, ενώ σύντομα μάλιστα αναμένεται και η εμφάνιση του ψηφιακού πορτοφολιού για συναλλαγές. Έτσι το έξυπνο κινητό.

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται από τραπεζικά στελέχη ότι θα προστεθούν ακόμη 80.000 επιπλέον μηχανάκια.

Τέλος έρχονται και αλλαγές στις πληρωμές, μέσα από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, σε συνδυασμό με το «Internet of things» που δικτυώνει συσκευές τόσο μεταξύ τους, όσο και με το διαδίκτυο.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …