Σκόπελος για την κυβέρνηση οι αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων

epistiminiki-foreis-864x400_c
Ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης δεν θα έπρεπε να είναι οι αγρότες που στόχευε στην κούραση τους και δικαιώθηκε, αλλά οι επιστημονικοί φορείς που δεν κουράστηκαν και κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους για το ασφαλιστικό, το οποίο πολύ απλά, αρνούνται να δεχτούν, αν δεν αποσυρθεί και δεν ξεκινήσει διάλογος από την αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν νέες μορφές αντίδρασης και από την Τρίτη, προχωρούν στον αποκλεισμό γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.
Ακολουθεί η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης ο αποκλεισμός των εφοριών της χώρας την πρώτη μέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Ωστόσο παρατηρείται χάσμα, με τις επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που εξήγγειλαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό το οποίο χαρακτηρίζουν από την πρώτη στιγμή, "έκτρωμα που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση" και κατηγορώντας τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, ότι διαπραγματεύονται τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο θα είναι πλήρως ανταποδοτικό, χωρίς εισφορές κράτους και εργοδοτών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ηλεκτρονικές επιδόσεις φορολογικών εγγράφων και υποχρεώσεις φορολογουμένων

Αριθμ. Α. 1076 – ΦΕΚ Τεύχος Β 2670/02.05.2024Καθορισμός των προϋποθέσεων, της διαδικασίας και κάθε άλλου …