600 ευρώ η μείωση στο πλαφόν της ανώτατης σύνταξης

syntaxeis-ilikiomenos-620x320
Ανακοινώθηκαν δια στόματος υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου, οι συντάξεις που θα δεχθούν μείωση τουλάχιστον έως το 2018, που έχει οριστεί σε πρώτη φάση το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ανακοίνωσε:
«Το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό νόμο, για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία, θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα. Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.»
Παράλληλα διευκρίνισε πως η κυβέρνηση έχει ως μέριμνα να μη μειωθούν οι συντάξεις, ενώ όσον φορά στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για το δικαίωμα παλαιότερων βουλευτών και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, σχολίασε: «Στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Πρόσληψη 60 εργασιακών συμβούλων- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Πού μπορούν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι Την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή …