Ύφεση 0,2% το 2015

euro===

Στο 0,2% κυμάνθηκε η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας την περασμένη χρονιά, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, αναλύοντας τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς 2015 και τον υπολογισμό από το άθροισμα των αντίστοιχων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται σε 185,1 δις ευρώ, όταν το 2014 ήταν 185,5 δις ευρώ.

"Το 2015 η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε 0,2%, με την κατανάλωση των νοικοκυριών να αυξάνεται κατά 0,3% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης να μένει αμετάβλητη.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν 13,1%, ενώ καταγράφηκε μείωση 3,8% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και πτώση 6,9% στις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών λόγω κυρίως των capital controls.

Προβλέπεται και δεύτερη εκτίμηση του ΑΕΠ, η οποία είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 14 Οκτωβρίου. Η εκτίμηση αυτή γίνεται με την χρήση ετήσιων στοιχείων από τις πηγές και με την μέθοδο των πινάκων προσφοράς και χρήσεων ανά προϊόν."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προνοιακά, διατροφικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Μαιου 2024. Ημερομηνία πληρωμής

Ημερομηνία πληρωμής των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …