Απειλή ανεργίας για 200 άτομα-Καταγγελία και κινητοποιήσεις από το Εργατικό Κέντρο

louketo_1

Κινητοποιήσεις με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και τη συνέχιση λειτουργίας δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων των «Holidays in Evia» και «Eretria Village», ετοιμάζουν από κοινού το Εργατικό κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού και η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδος, μετά την ανακοίνωση των διοικήσεων των δύο επιχειρήσεων, ότι βρίσκονται ένα βήμα από το κλείσιμο.
Η αναφορά αυτή που έχει προβληματίσει 200 περίπου εργαζόμενους, αλλά και την τοπική κοινωνία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, μιας και τα δύο αυτά ξενοδοχεία το 2015 έκαναν ρεκόρ κρατήσεων και κερδών, όταν για τη φετινή σεζόν έχουν ήδη 145 κρατήσεις!
Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρία «Εστία Α.Ε.», που οφείλει δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ για τους τελευταίους μήνες στο προσωπικό της, επικαλείται ως αιτία του κλεισίματος τις οικονομικές οφειλές προς την Τράπεζα Πειραιώς και το ΙΚΑ, αλλά το Εργατικό κέντρο Εύβοιας, εκτιμά ότι πρόκειται για μία προσπάθεια πίεσης για τη χορήγηση νέων δανείων και εκτός από τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει, μιλά για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της πολιτείας, για να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρία και να ξεσκεπαστούν τυχόν φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φοίβος Ιωαννίδης: Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για «μια πολυσχιδής πολιτική προσωπικότητα "έφυγε" λίγο πριν την Ανάσταση …