Ελλάδα: «Παρατηρητήριο Αγοράς Εργασίας»

ergasia-aggelies-ana-epaggelma-klado

Στην υλοποίηση ενός καινοτόμου πανελλαδικά προγράμματος, που αφορά στην ίδρυση αλλά και λειτουργία του  «Περιφερειακού Μηχανισμού Παρακολούθησης Αγοράς Εργασίας» με εξαετή λειτουργία-παρακολούθηση, προχωρούν από κοινού η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας στο νησί και την καταγραφή των εργασιακών αναγκών ανά κλάδο και οικονομική δραστηριότητα.

Την Τρίτη έπεσαν οι υπογραφές των εμπλεκόμενων παραγόντων, αφού το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, αφορά στην:

-ολοκλήρωση της Αποτύπωσης της Υπάρχουσας Κατάστασης στην αγορά εργασίας στην Κρήτη εντός του 2016 σε δύο φάσεις ως εξής :

  • Την αποτύπωση της κατάστασης από επεξεργασία-ανάλυση δευτερογενών στοιχείων εντός του α΄ εξαμήνου 2016.
  • Την επικαιροποίηση – επιβεβαίωση των στοιχείων μετά από πρωτογενή έρευνα ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του 2016

-ετήσια επικαιροποίηση των Δεδομένων στην αγορά εργασίας στην Κρήτη για 5 έτη δηλαδή για το χρονικό διάστημα 2017-2021. Για το 2019 προβλέπεται υλοποίηση εκ νέου πρωτογενούς έρευνας ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρήσεων.

Ο Μηχανισμός θα υποστηρίζει την Περιφέρεια στη διαμόρφωση πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και στη διατύπωση κατευθύνσεων για την εξειδίκευση των δράσεων ενίσχυσης της απασχόλησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ: Η επαρχία ψηφίζει Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει δημοφιλής σε απομακρυσμένες επαρχίες των ΗΠΑ. Οι πολιτικές θέσεις του δεν …