Προσλαμβάνονται 746 Εθνοφύλακες

ETHNOFYLAKES
Στην άμεση κιόλας πρόσληψη επτακοσίων σαράντα έξι (746) Εθνοφυλάκων, για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς προχωρά με σχετική του απόφαση του ΥΠΕΘΑ., η οποία έχει ως εξής:
"Καθορίζεται ο αριθμός των Εθνοφυλάκων που θα χρησιμοποιηθούν για Φρούρηση Αποθηκών Πυρομαχικών, Καυσίμων, Υλικών Επιστράτευσης και Λοιπών Εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, κατά το έτος 2016 και η ημερήσια αποζημίωση ορίστηκε στα 15 ευρώ ημερησίως.
Προϋποθέσεις:
-Η κατοχή λευκού απολυτηρίου.
-Να έχει περάσει στην εφεδρεία, δηλαδή να μην καλείται από καμία άλλη στρατιωτική μονάδα σε περίπτωση επιστράτευσης.
-Η ηλικία κατά την οποία συμβαίνει αυτό είναι περίπου στα 35 - 40 ετών.
-Πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.
-Εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων
Από την απόφαση προκαλείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (4.100.000 €), για το έτος 2016.
Μπορούν να υπάρξουν όμως και εθελοντές εθνοφύλακες που συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις εκπαιδεύσεις και στις εκδηλώσεις της Εθνοφυλακής.
Οι μονάδες Εθνοφυλακής δραστηριοποιούνται κυρίως στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου είναι και ο χώρος ευθύνης τους."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ράμα: Πολιτικές αντιδράσεις για την προεκλογική συγκέντρωσή του στη χώρα μας

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε περιττή την έλευση του Ράμα στην Ελλάδα - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Προκλητική ενέργεια" - ΠΑΣΟΚ: …