Η αμοιβή των εργαζομένων της Καθαρά Δευτέρας

xartaetoss

Εργάσιμη ημέρα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, είναι η Καθαρά Δευτέρα στις 23 Φεβρουαρίου, που δεν χαρακτηρίζεται εξαιρέσιμη αργία και η αμοιβή είναι η κανονική.
Οι επιχειρήσεις που θελήσουν να λειτουργήσουν κανονικά δεν οφείλουν να δώσουν επιπλέον χρήματα στο προσωπικό και οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν αν μεν είναι ημερομίσθιοι, θα λάβουν καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς άλλη προσαύξηση, αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό, δεν δικαιούνται να λάβουν καμία άλλη αμοιβή πέρα του κανονικού μηνιαίου μισθού.
Όσοι απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους, δεν θα πληρωθούν.
Ωστόσο αν στην επιχείρηση η Καθαρά Δευτέρα, έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή συνήθεια, εσωτερικό κανονισμό, με ατομική σύμβαση εργασίας ή τέλος με έθιμο, τότε οι μισθωτοί δικαιούνται κανονικά το ημερομίσθιο ή το μισθό τους αντίστοιχα χωρίς καμιά πρόσθετη αμοιβή.
Από την άλλη αν περιλαμβάνεται σε ΣΣΕ η Δ.Α όρος για την καταβολή προσαύξησης 75%, τότε οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να την λάβουν.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λοβέρδος: Με 4 χρόνια καθυστέρηση το ελληνικό διάβημα για τη Μονή της Χώρας

«Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες …