Αυξημένα ωράρια με μειωμένους μισθούς στο λιανεμπόριο

katastima_1281434695474.medium

Αύξηση 1,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 3,4%, ο δείκτης ωρών εργασίας στο λιανικό εµπόριο, όταν ο δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων παρουσίασε µείωση 2,6% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 21,4%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:
-Αύξηση 0,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης απασχολουµένων ατόµων στο λιανικό εµπόριο το δ΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε µείωση 0,3%.
-Ο εποχικά διορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης απασχολουµένων ατόµων παρουσίασε µείωση 0,2% το δ΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015, ο αντίστοιχος δείκτης ωρών εργασίας παρουσίασε αύξηση 0,4% και ο αντίστοιχος δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων παρουσίασε αύξηση 3,6%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ για το Παίδων: «Πιστεύω η αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων θα ακυρωθεί»

Ο υπ. Υγείας υπενθύμισε ότι και πριν από  δυο μήνες υπήρχε μια αντίστοιχη ανακοίνωση, είχε …