Απόκτηση διδακτικής εμπειρίας 1900 νέους επιστήμονες

ypourgeio_paideias_232518768
Στην απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας από 1.861 κατόχους διδακτορικού διπλώματος, μέσω της ανάθεσης αυτοδύναμης διδασκαλίας στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στοχεύει η πρόσκληση προς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να καταθέσουν προτάσεις (Τεχνικά Δελτία) για το πρόγραμμα απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας κατόχων διδακτορικού, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, την οποία απευθύνει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρηματικών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού).
Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν κατέχουν θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ ή συμβασιούχου διδάσκοντα (Π.Δ. 407/80) στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή και/ή δεν κατέχουν θέση Ερευνητή/Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.
Αφορά μαθήματα επιλογής, προαιρετικά μαθήματα, μαθήματα υποχρεωτικά επιλογής, κατ' επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα, σεμιναριακά μαθήματα, μαθήματα που προσφέρονται σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα και των δύο εξαμήνων (εαρινό, χειμερινό). Δεν επιτρέπεται η έκδοση πρόσκλησης για διδασκαλία μαθημάτων κορμού (υποχρεωτικά) ή για διδασκαλία μαθημάτων τα οποία περιλαμβάνονται σε προγράμματα σπουδών που προβλέπουν την καταβολή διδάκτρων.
Δεν επιτρέπεται η διδασκαλία περισσότερων του ενός μαθήματος από τον ίδιο διδάκτορα κατά το ίδιο εξάμηνο ανεξαρτήτως του Ιδρύματος υποδοχής. Κάθε ίδρυμα δικαιούται να υποβάλει πρόταση για τον αριθμό των θέσεων που αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί.
Με αυτή την πρόσκληση τα Ιδρύματα καλούν τους κατόχους διδακτορικού να καταθέσουν σχεδιάγραμμα διδασκαλίας για συγκεκριμένα μαθήματα που επιλέγουν τα τμήματα.  ωφελούμενος απασχολείται στο Ίδρυμα ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος και η συνολική δαπάνη (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου, εργοδότη ή του αναλογούντος ΦΠΑ) ανέρχεται σε 2.987,04 ευρώ ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο, δηλαδή περίπου 2.004 ευρώ/εξάμηνο «καθαρά», αφού η κατανομή των θέσεων στα επιμέρους τμήματα του Ιδρύματος γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ράμα για τις αντιδράσεις κατά της επίσκεψής του στη χώρα μας: Δημοκρατική χώρα η Ελλάδα, όπως σωστά τόνισε ο Μητσοτάκης

"Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα (...) δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, …