Προσωρινή ανακωχή στον ΟΣΕ-Ανεστάλησαν κινητοποιήσεις

treno2_1

Νεότερη Ενημέρωση 15.14

Ανεστάλησαν οι προγραμματισμένες για την Τρίτη εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας, των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, με απόφαση που επικύρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Η θετική εξέλιξη προήλθε από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, να αναβάλλει τις δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρίες ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ΕΕΣΣΤΥ και καθορίζονται για τις 31 Μαΐου.

Στη νεότερη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει:

"Θα συνεχίσουμε να αγωνίζονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων, προβάλλοντας τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο, ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο".

Αρχική Ενημέρωση 12.37

Αντιδρά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με στάσεις εργασίας Τρίτη-Τετάρτη και στις τρεις βάρδιες, από τις 5 έως τις 8 το πρωί, από τη μια το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα και στάση εργασίας την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από τις 12.00 έως τις 16.00, όπως εξηγεί στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:
"Οι σιδηροδρομικοί κατανοούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό εξαιτίας αυτών των στάσεων, όμως η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν αφήνει κανένα περιθώριο" επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους .
"Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια ασφάλειας.
Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα. Αν σ αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή Σ.Σ.Ε., την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …