Τελικό:Εθνική σύνταξη 384 ευρώ

τροικα

Η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων, είναι τα μοναδικά μέχρι τώρα σημεία επίτευξης συμφωνίας, μεταξύ κυβέρνησης-κουαρτέτου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.

Από την άλλη οι δηλώσεις του για τα ποσοστά αναπλήρωσης και αύξησης των εισφορών, δεν έχουν θετικό κλίμα, αφού υπάρχουν αποκλίσεις στις δύο πλευρές

«Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία.

Ανοικτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών. Το ΔΝΤ έχει τις μεγαλύτερες ενστάσεις, Η συζήτηση για το πως θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά ήταν σε τεχνικό επίπεδο.

Οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του μηνός, αλλά από την Ελλάδα, εικρατεί η αισιοδοξία ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …