Χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης σε αποστράτους

taxi

Το νομοθετικό καθεστώς που ισχύει σήμερα για την χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ) αυτοκινήτου σε αποστράτους, αποσαφήνισε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως εξής:

«Για να χορηγηθεί ή ανανεωθεί η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, ο υποψήφιος απαιτείται να μην έχει συνταξιοδοτηθεί ως άμεσα ασφαλισμένος από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο ή από το Δημόσιο.

Η ως άνω διάταξη του ν.4070/2012 που ορίζει κατά τρόπο ειδικό τους δικαιούχους ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου υπερισχύει, λόγω της ειδικότητας της και του ειδικού σκοπού που εξυπηρετεί, περί συνταξιοδοτικών θεμάτων δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους πάγιους κανόνες ιεράρχησης της τυπικής ισχύος των νομοθετικών διατάξεων, οι ειδικές διατάξεις υπερισχύουν τυχόν αντίθετων γενικών διατάξεων.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι προκειμένου να καταστούν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι δικαιούχοι ειδικής άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση, ήτοι τροποποίηση ή κατάργηση των σχετικών ισχυουσών διατάξεων του ν.4070/2012 όπως ισχύει.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

Την εισήγησή του για τη σύνθεση και στελέχωση των 13 θεματικών Περιφερειακών Επιτροπών της ΕΝΠΕ …