Πρώτες 1.500 απολύσεις τραπεζουπαλλήλων!

trapezes_01-thumb-large

Η Τράπεζας Πειραιώς, ανοίγει το χορό των απολύσεων με την μορφή της εθελούσιας  εξόδου για συνολικά 15000 εργαζόμενους της, έχοντας πια και την σχετική τυπική απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με τις τράπεζες, Εθνική,  Eurobank και Alpha Bank, να ακολουθούν τάχιστα...

Το πρόγραμμα της Πειραιώς, εστιάζεται σε εργαζόμενους παραγωγικής ηλικίας και δίνει κίνητρα με δύο επιλογές, είτε για αποζημίωση με άμεση αποχώρηση είτε για σταδιακή αποχώρηση μέσω διετούς άδειας μετ’ αποδοχών (sabbatical) και αποχώρησης στη συνέχεια. Δηλαδή αφορά το προσωπικό ηλικίας άνω των 40 ετών, που αποτελεί και την πλειοψηφία του δυναμικού της(το 54%) και διαθέτει και υψηλότερες μισθοδοσίες, από τα περιφερειακά καταστήματα ειδικά Αττικής και Θεσσαλονίκης, που θα βάλουν λουκέτο.

Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα, ενώ προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μπόνους 20% στην αποζημίωση υπαλλήλων που εργάζονται σε περιφερειακά καταστήματα και έχουν χαμηλότερες απολαβές.

Το ανώτατο όριο αποζημίωσης να αγγίξει τα 180 με 200 χιλιάδες ευρώ, με το συνολικό κόστος των 110 εκατ. ευρώ, να υπολογίζει να το αποσβέσει σε μια διετία, εξοικονομώντας ετησίως 52 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …