Πιο ακριβό εισιτήριο θα πληρώνουν οι επισκέπτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Απριλίου. Η έναρξη εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΥΠΠΟΑ δεν συμπίπτει, ωστόσο, με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των μουσείων αλλά ούτε και με την πολυσυζητημένη εφαρμογή του e-ticketing, όπως είχε εξαγγελθεί.
Oλα αυτά μετατίθενται πλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» σε δεύτερο χρόνο. Καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι προσλήψεις των περίπου 1.300 ωρομισθίων οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά στη φύλαξη μουσείων και χώρων ενώ ανέφικτη κρίνεται προς το παρόν και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, «την 1η Απριλίου κάποια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ενώ τα υπόλοιπα σταδιακά, τις αμέσως επόμενες ημέρες». Σε ερώτησή μας για το πότε θα εφαρμοστεί το θερινό ωράριο στον Ιερό Βράχο, η γενική γραμματέας του υπουργείου διευκρινίζει πως «η Ακρόπολη δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη “φουρνιά” των αρχαιολογικών χώρων», «θα είναι όμως», όπως λέει, «το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλοι κορυφαίοι χώροι».
Το πιο ακριβό εισιτήριο (20 ευρώ από 12) θεσπίστηκε στην Ακρόπολη και το δεύτερο ακριβότερο (15 ευρώ από 6) στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Ενδεικτικά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 10 ευρώ από 7, στην Αρχαία Αγορά Αθηνών 8 ευρώ από 4, στον Κεραμικό 8 ευρώ από 2, στην Ολυμπία 12 ευρώ από 9, στο Ακρωτήρι Θήρας 12 ευρώ από 5, στη Δήλο 12 ευρώ από 5, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 8 ευρώ από 6.
Παράλληλα το υπουργείο θέσπισε 17 ενιαία εισιτήρια για επισκέψεις σε περισσότερους του ενός χώρους σε όλη την Ελλάδα.