Προυποθέσεις διορισμών εκπαιδευτικών

sxoleiooo

Τα κριτήρια που θα λαμβάνει υπόψη του το ΑΣΕΠ για να καταρτίσει τον πίνακα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών, καθορίζει το Υπουργείο Παιδείας και αυτά αφορούν στο «τρίπτυχο» προσόντα, προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα θα σταθμίζονται τα κριτήρια της προϋπηρεσία (είτε ως αναπληρωτής είτε ως ωρομίσθιος), των προσόντων (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), της επιτυχούς συμμετοχής σε προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ της ειδίκευσης παιδαγωγική επάρκεια και τέλος κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση πολυτεκνία κ.λ.π).

Όταν κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας θα πάρει ΠΥΣ προκειμένου να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει ρόλο ρυθμιστή της διαδικασίας, καθώς θα είναι εκείνη που θα καταρτίσει τον πίνακα με τους διοριστέους, λαμβάνοντας υπόψη προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και θα ελέγξει τις ενστάσεις που θα ενδεχομένως θα υποβληθούν.

Σύμφωνα με τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, οι προσλήψεις των αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν. Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στους μη διοριστέους του διαγωνισμού του 2008.

Αυτό θα σηματοδοτήσει αλλαγή των πινάκων προσλήψεων των αναπληρωτών, ενώ θα χρειαστεί και η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Μηνύματα στο υπουργικό για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - …