Στους δρόμους 1,2.000.000 Γάλλοι εργαζόμενοι-Ξεσηκώθηκαν για την εργασία τους(ΦΩΤΟ)

1b074aeb66336b5e6002012f867794f3-696x453

1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές σύμφωνα με συνδικαλιστικές ενώσεις, κατέβηκαν στους Γαλλικούς δρόμους, διαμαρτυρόμενοι  για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, την οποία προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, με τα συνδικάτα να εξαγγέλλουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την 5η και 9η Απριλίου.

«Νομοσχέδιο για την Απασχόληση, είσαι για πέταμα, οι νέοι κατέβηκαν στους δρόμους!», «1916: βορά των κανονιών, 2016: βορά των εργοδοτών», τα κυριότερα συνθήματα των εργαζόμενων διαδηλωτών, που δεν πτοήθηκαν ούτε από την αστυνομική επέμβαση με την χρήση δακρυγόνων, σε ομάδα νεαρών με κουκούλες.

Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 ανθρώπους στο περιθώριο των κινητοποιήσεων στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις, μεταξύ αυτών η Ρεν και η Νάντη (δυτικά), η Ρουέν (βορειοδυτικά), η Τουλούζη (νοτιοδυτικά), η Λιόν (κεντροανατολικά).

Όπως  καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις: «Αποδεδειγμένα αυτό το νομοσχέδιο δεν θα συμβάλει στη απαραίτητη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, θα γενικεύσει την ανασφάλεια και θα επιδεινώσει τις επαγγελματικές ανισότητες, ιδίως απέναντι στις γυναίκες και τους νέους».

Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, το μετρό και τις αερομεταφορές, όπου υπήρξαν προβλήματα λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σήμερα η κοινή επίσκεψη Μηστοτάκη Ιερώνυμου στο Δήλεσι - Τι είπε στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός για την Εκκλησία, την πίστη και τα πολιτικά του σχέδια

Η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Δήλεσι «μεταφράζεται» ως μια νέα …