ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό

panepist-620x320

Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις «Νευροεπιστήμες», το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις Νευροεπιστήμες, βάσει της ΥΑ 209776/Ζ1 (ΦΕΚ 3607/31-12-2014), οργανώνει και λειτουργεί το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν 2 βασικά μαθήματα σε μοριακές/κυτταρικές και συστημικές νευροεπιστήμες και ένα μάθημα για μεθοδολογικές προσεγγίσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται στη μελέτη του νευρικού συστήματος. Στο δεύτερο και τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα (υποχρεωτικά και επιλογής) και τρεις εργαστηριακές ασκήσεις, τρίμηνης διάρκειας η καθεμία. Στο τέταρτο εξάμηνο οι φοιτητές εκπονούν ερευνητική μεταπτυχιακή εργασία.

Στα δύο χρόνια των σπουδών τους οι φοιτητές παρακολουθούν σειρά ερευνητικών σεμιναρίων του προγράμματος και του Τομέα Βασικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής καθώς και ειδικά σεμινάρια που προσφέρονται σε θέματα όπως: α) βιοηθική, β) αρχές δεοντολογίας στην έρευνα σε ανθρώπους και σε πειραματόζωα και γ) συγγραφή επιστημονικών εργασιών και αρχές δεοντολογίας στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Η διδασκαλία θα γίνεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά

Δίδακτρα και Υποτροφίες:
Το Πρόγραμμα δεν έχει δίδακτρα. Η υποτροφία Χριστίνα Σπυράκη χορηγείται στον μεταπτυχιακό φοιτητή με την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα του πρώτου έτους. Επίσης, οι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες του Τμήματος Ιατρικής και άλλων Φορέων.

Κατηγορίες πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί:

Στο Πρόγραμμα θα γίνουν δεκτοί έως και 20 κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ (πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αλλοδαπής προερχόμενοι από Τμήματα: Ιατρικής, Βιολογίας, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Κτηνιατρικής και συναφών ειδικοτήτων.

Η επιλογή θα γίνει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

  1. Βαθμός Πτυχίου.
  2. Βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα, που είναι σχετικά με τα μαθήματα του Προγράμματος.
  3. Ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
  4. Ενδιαφέρον του υποψηφίου για τις Νευροεπιστήμες.
  5. Επαρκής γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
  6. Αξιολόγηση συστατικών επιστολών.
  7. Αξιολόγηση κατά την προσωπική συνέντευξη.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση συμμετοχής
    Η αίτηση πρέπει να σταλεί στη Γραμματεία ΚΑΙ με e-mail (σε αρχείο κειμένου όπως π.χ. WORD χωρίς υπογραφή) στη διεύθυνση: postgradsecr@med.uoc.gr
  2. Για πτυχιούχους:

2.1. Αντίγραφο Πτυχίου (και πιστοποιητικό αντιστοιχίας ή ισοτιμίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ή φωτοαντίγραφο της αίτησης που έχει κατατεθεί στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αντιστοιχία ή την ισοτιμία του πτυχίου τους, για τους πτυχιούχους Πανεπιστημίων του εξωτερικού) και

2.2. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μαθημάτων.

  1. Για τελειόφοιτους:

3.1. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μαθημάτων.

  1. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, που θα περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή την επαγγελματική δραστηριότητα, τις πιθανές επιστημονικές εργασίες και τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου
  2. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος / Letter of motivation (1 σελίδα) του υποψηφίου για τις Νευροεπιστήμες
  3. Δύο (2) Συστατικές Επιστολές
  4. Πιστοποιητικό Αγγλικής γλώσσας
  5. Δήλωση του Ν. 1599/86 για το αν είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλα διδακτορικά ή μεταπτυχιακά προγράμματα και αν ναι, σε ποια;

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές ή φοιτήτριες που αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016:

– είτε με συστημένη επιστολή, (τελευταία ημερομηνία αποστολής μέσω ταχυδρομείου ή courier), στη διεύθυνση:
Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών
Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
ΤΘ 2208, ΤΚ 700 13 Ηράκλειο, Κρήτη
με την ένδειξη «Φάκελος Υποψηφιότητας για το ΠΜΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ»

– είτε απευθείας κατάθεση στη Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Πτέρυγα 7Α).
Χρονοδιάγραμμα

  • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Λήξη υποβολής αιτήσεων.
  • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Συνέντευξη
    Για την ακριβή ώρα των συνεντεύξεων και το χώρο διεξαγωγής τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι από τη Γραμματεία ΠΜΣ μέσω e-mail.
  • Σεπτέμβριος 2016: Εγγραφές
    Προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών εγγραφής:
    – Έντυπο εγγραφής
    – Αντίγραφο πτυχίου και πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (αφορά μόνον όσους δεν είχαν προσκομίσει τα σχετικά πιστοποιητικά κατά τη διάρκεια των αιτήσεων) ή Βεβαίωση ολοκλήρωσης προπτυχιακών σπουδών, για όσους δεν έχουν λάβει το πτυχίο τους
    – Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (ΑΔΤ) ή αντίστοιχου, για ξένους υπηκόουςΣε περίπτωση που δεν κατατεθεί εμπρόθεσμα κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά, ΔΕΝ θα είναι εφικτή η εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία ΠΜΣ (τηλ. 281039 4615/ 4868, postgradsecr@med.uoc.gr).

Το ΠΜΣ στις «Νευροεπιστήμες» εστιάζει στη Μοριακή και Κυτταρική Νευροεπιστήμη, στη Νευροεπιστήμη που μελετά την Ανάπτυξη του Νευρικού Συστήματος, στις Συστημικές- Γνωσιακές και Κλινικές Νευροεπιστήμες.

Το Πρόγραμμα έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στις ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ και να τους προετοιμάσει για καριέρα στην εκπαίδευση και έρευνα στο πεδίο αυτό. Το πρόγραμμα διαρκεί 2 έτη, είναι πλήρους φοίτησης και η παρακολούθηση υποχρεωτική. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …