Σάπια τρόφιμα έστειλαν σε απόρους!(ΦΩΤΟ)

sapia1-620x320

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες, όσον αφορά στην ακαταλληλότητα φρούτων που εστάλησαν για να διανεμηθούν, σε 4.226 απόρους-δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα φρούτα ήταν 14,6 τόνοι πορτοκαλιών, 4 τόνοι μήλων και 800 τεμάχια με λάχανα, προκειμένου να τα διανείμει σε, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.200 οικογένειες.

Ήσαν όμως στην πραγματικότητα, σαν μουχλιασμένα πορτοκάλια, χαλασμένα λάχανα και σάπια μήλα…

SONY DSC

Στο θέμα παρενέβη ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που τόνισε:

«Εκ μέρους των άπορων οικογενειών του δήμου μας, που περίμεναν καρτερικά από τον Νοέμβρη του 2015 να λάβουν την Επισιτιστική Βοήθεια που δικαιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ποιότητα των προϊόντων που μας παραδόθηκαν για να μοιράσουμε στους δημότες μας. Πρόκειται για λαχανικά τα οποία είναι εμφανώς τελευταίας διαλογής, πολλά από τα οποία είναι ακατάλληλα πλέον για να καταναλωθούν, μήλα και πορτοκάλια σαπισμένα, με διασταλλάζοντα υγρά, καθώς και λάχανα χαλασμένα.

Η κατανάλωση των προϊόντων αυτών όχι μόνο δεν θα καλύψει τις ανάγκες των απόρων, αλλά αντίθετα μπορεί πιθανότατα να επιφέρει και προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό, πριν γίνει η διανομή, ομάδα υπηρεσιακών στελεχών, με επικεφαλής τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη έκαναν διαλογή των χαλασμένων λαχανικών και τα στοίβαζαν στην άκρη, προκειμένου να διανεμηθούν μόνον όσα ήταν κατάλληλα προς κατανάλωση.

Η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η άμεση απόσυρση των ακατάλληλων αυτών προϊόντων -που σημειωτέον είναι και εκτός εποχής και η αντικατάστασή τους με άλλα, αρίστης ποιότητας. Εξάλλου, η μόνη κατανάλωση που μπορούν να έχουν αυτές οι τροφές είναι από τετράποδα σε κτηνοτροφικές μονάδες».

SONY DSC
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …