Απόλυση εργαζόμενης προκαλεί κινητοποιήσεις

lidl-jpg

Σε στάσεις εργασίας προχωρεί το Σωματείο Εργαζομένων «LIDL» Ν. Αττικής καταγγέλλοντας την απόλυση μητέρας δύο παιδιών, μονογονεικής οικογένειας, από το κατάστημα των Μεγάρων Αττικής, με την εξής ανακοίνωση:

«Η συγκεκριμένη μεθόδευση της πολυεθνικής LIDL δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων τρομοκρατικών απολύσεων και “οικειοθελών αποχωρήσεων” στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένων με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και με τον ιδρώτα τους παρήγαγαν πλούτο στην εταιρεία και τώρα τους αποκαλούν «άχρηστους, βάρος, κόστος και κλέφτες” και τους πετάνε στην ανεργία.

Δεν πρέπει να συναινέσουμε. Καμιά υποταγή, κανένας συμβιβασμός. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα. Δε γεμίζει, δεν αδειάζει, όχι μαγαζί, αλλά ούτε ράφι. Κανένας να μην υποκύψει στις πιέσεις της εργοδοσίας. Η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας 9 π.μ. - 1 μ.μ. σήμερα Τρίτη 5 Απρίλη για τα καταστήματα «LIDL» Μεγάρων - Ασπροπύργου - Ελευσίνας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας.

Απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης και να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις στα «LIDL».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά …