Εμπλοκή με την υποβολή των δηλώσεων-Αποχή των φοροτεχνικών(VIDEO)

logisrtes-apaergia

Νεότερη Ενημέρωση 14.45

Μπορεί επιτέλους να άνοιξε η εφαρμογή του taxisnet για την φορολογική δήλωση 2016, αυτό δεν σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να τις υποβάλλουν.

Και δεν αναφερόμαστε στο σύστημα και στο πόσες φορές να τεθεί εκτός λειτουργίας, αλλά στην προαναγγελία εδώ και πολύ καιρό των λογιστών της χώρας, ότι με το άνοιγμα της εφαρμογής, θα κατεβάσουν τα στυλό και θα αφήσουν τα ποντίκια των υπολογιστών, ξεκινώντας κινητοποιήσεις.

Έχουν εξαγγείλει αποχή από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και τους πραγματοποίηση αποκλεισμών των εφοριών.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετάσχουν γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε ενάντια στο ασφαλιστικό που είναι εισπρακτικό νομοσχέδιο», δήλωσε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της «Καφές και Εφημερίδα», ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Αχαίας Γιώργος Φαρμάκης.

Αρχική Ενημέρωση 11.10

Τα συνδικαλιστικά όργανα των Λογιστών-Φοροτεχνικών, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης:

«Απορρίπτουμε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, «το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό».

Ζητάμε την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση.

Προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Η αποχή που θα ξεκινήσει την Πέμπτη θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μέχρι και τις 18 Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση των οργάνων για τις μετέπειτα κινήσει του κλάδου, ενώ θα αρχίσουν και οι συμβολικοί αποκλεισμοί των εφοριών σε όλη τη χώρα.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …