Περικόπτονται επιδόματα-Επί ποδός πολέμου

elliniko-xreos-ellada-oikonomia-euro

Έτοιμοι για πόλεμο σε ολόκληρη τη χώρα είναι όσοι λαμβάνουν τα επιδόματα αναπηρίας, στο άκουσμα της ενδεχόμενης περικοπής κάποιων από αυτά ή της μείωσης των περισσοτέρων, γνωστοποιώντας στην κυβέρνηση, ότι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ με τίτλο: "Μολών λαβέ".

"Η απάντηση του αναπηρικού κινήματος είναι απλή: Μολών λαβέ! Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος και όποτε χρειαστεί, σύσσωμο και ενωμένο το εθνικό αναπηρικό κίνημα θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις το ελάχιστο που του προσφέρει το ελληνικό κράτος, τα επιδόματα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωση των πλέον ευάλωτων.
Το ελληνικό κράτος δεν έχει προστατεύσει την εργασία των ατόμων με αναπηρία, την εκπαίδευση ή την υγεία. Τα επιδόματα θα γίνουν το ανάχωμα για να διεκδικήσουν οι ανάπηροι το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση. Τυχόν απόφαση για μείωση των επιδομάτων θα σημάνει στην πράξη την κοινωνική εξαθλίωση των πιο αδύναμων πολιτών της χώρας. Το αναπηρικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να περάσει.
Πραγματικά, ποιος ιθύνων νους θεωρεί και πιστεύει ότι, κόβοντας τα επιδόματα από τους φτωχότερους των φτωχών, θα φρενάρει την οικονομική κρίση;;;

Σχόλιο:
Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε καλό είναι να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και δυναμικά. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και πάνω απ'όλα η ΕΣΑμεΑ. Όταν γράφει το ηρωικό “Μολών λαβέ” δεν μπορεί να γράφει έτσι γενικά και αόριστα για το “ελληνικό κράτος”, γιατί το ελληνικό κράτος που παίρνει αυτές τις αποφάσεις έχει όνομα και υπογραφή. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνει κάποιος “ιθύνων νους” γενικά και αόριστα και ούτε ο Στουρνάρας μόνος του. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση αποφασίζει και ταυτόχρονα εκτελεί αυτές τις καταστροφικές πολιτικές εναντίον του αναπηρικού κινήματος.
Αν δεν αλλάζει πορεία η ΕΣΑμεΑ δεν θα έχει την δυνατότητα να γίνει το ανάχωμα στην λεηλάτηση των προνοιακών μας επιδομάτων."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …