Άνοιξε ο δρόμος μόνιμων προσλήψεων στους Δήμους

proslipseis2-600x312

Σε προσλήψεις μόνιμου και με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, προτίθενται να προχωρήσουν τάχιστα οι Δήμοι, μετά το δικαίωμα που τους δίνει η εγκύκλιος για την τοπική αυτοδιοίκηση που υπέγραψε του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας.

Το πράσινο φως των προσλήψεων αυτών άναψε για τις Δημοτικές Υπηρεσίες:

    -Βρεφονηπιακών Σταθμών

    -Κοιμητηρίων

    -Ηλεκτροφωτισμού

    -Καθαριότητας

    -Πρασίνου

    -Ωδεία

    -ΔΕΥΑ

    -Αποχέτευσης, κατά το ακόλουθο άρθρο 7 της διάταξης:

«Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως 31.12.2016. Από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι διορισμοί προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τους οποίους δεν απαιτείται απόφαση κατανομής της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν πετύχει σε διαγωνισμό στον οικείο δήμο. Από τις ρυθμίσεις της ανωτέρω παραγράφου εξαιρούνται ρητά οι διορισμοί προσώπων των ανωτέρω κατηγοριών που είναι επιτυχόντες της γενικής και ειδικής προκήρυξης του ν.2643/1998.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις αποκτούν οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Εάν εκκρεμούν αντίστοιχοι διορισμοί προς κάλυψη κενών θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, οι φορείς πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν τους διορισμούς αυτούς».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτούς που παρανομούν

Όσοι τηρούν το νόμο είναι σύμμαχοί μας, όσοι δεν τον τηρεί θα είναι απέναντί μας, …