Επεκτείνεται το ηλεκτρονικό παράβολο

PARABOLOHLEKTRONIKO

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε) και τους φορείς του Δημοσίου, βελτιώνει και επεκτείνει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής του “e-παράβολο”, με σκοπό την απλούστερη και ταχύτερη έκδοση ηλεκτρονικών παραβόλων.

Από τα τέλη Μαρτίου 2016, οι πολίτες μπορούν με τη χρήση «τετραψήφιου κωδικού» να αναζητούν τον τύπο παραβόλου που επιθυμούν να εκδώσουν.

Οι φορείς του Δημοσίου θα ενημερώνουν τον πολίτη για τον κωδικό του απαιτούμενου κάθε φορά τύπου παραβόλου, ενώ απώτερος στόχος είναι η μείωση του πλήθους των διαφορετικών τύπων παραβόλων.

Στο πλαίσιο της απλοποίησης της όλης διαδικασίας εντάσσεται και η επέκταση της χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) από τους φορείς, προκειμένου να πραγματοποιούν ταχύτερα τη δέσμευση ηλεκτρονικών παραβόλων μέσω των δικών τους πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία θα επικοινωνούν απευθείας με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα, 50 φορείς του Δημοσίου προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκδίδουν ηλεκτρονικά παράβολα και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές.

Το Β’ εξάμηνο του 2015, εντάχθηκαν στην εφαρμογή νέες κατηγορίες πληρωμών για παράβολα των ΚΤΕΟ (δημόσιων και ιδιωτικών), της Γ.Γ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ τον Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr, των ΚΕΠ και των Τραπεζών έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια e-παράβολα, ενώ μόνο το 2015, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 147 εκατ. Ευρώ.

Στην ενότητα Δημόσια Δεδομένα/Στατιστικά/e-παράβολο, παρουσιάζονται αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία συναλλαγών και πλήθους e-παραβόλων.

Οι κωδικοί βρίσκονται στην εφαρμογή του “e-παράβολο” στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

Την εισήγησή του για τη σύνθεση και στελέχωση των 13 θεματικών Περιφερειακών Επιτροπών της ΕΝΠΕ …