Κήρυξαν "στάση" πληρωμών προς το Δημόσιο οι Έλληνες

xreos_0

Ξεπέρασαν τα 2,7 δις ευρώ μόνο το δίμηνο Ιανουάριου - Φεβρουάριου 2016, οφειλές των Ελλήνων  προς το Δημόσιο,  κηρύσσοντας άτυπη στάση πληρωμών και λέμε άτυπη πολύ απλά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν! Αν είχαν θα πλήρωναν….

Όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων:

«Τα νέα  ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τον Φεβρουάριο καταγράφουν αύξηση κατά 1,299 δισ. Ευρώ.

-Συνολικά κατά το δίμηνο Ιανουάριου - Φεβρουάριου 2016 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αυξήθηκε κατά 2,755 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,445 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές οφειλές.

- Συνολικά οι παλαιές (ως το τέλος του 2015) ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και οι νέες (από 1.1.2016) ανέρχονται στα 84,154 δισ. Ευρώ.

-Το 25% του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους προς το δημόσιο οφείλεται από ΔΕΚΟ, Δημοτικές Επιχειρήσεις καθώς και εταιρίες που έχουν πτωχεύσει.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …