1 στους 2 νέους μένει ακόμα με τους γονείς του!

paidia-goneis-660

Περισσότεροι από τους μισούς νέους στην Ελλάδα ζουν ακόμη στο πατρικό τους έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ την ηλικία των 20 ή 30 ετών, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ως άνεργοι ή χαμηλόμισθοι τις ανάγκες επιβίωσης όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2010, μέχρι και σήμερα.
Από την έρευνα της Eurostat, προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
-Η χώρα μας βρίσκεται στη τρίτη θέση με 51,6%, όσον αφορά το ποσοστό των νέων μεταξύ 25 και 34 χρονών που μένουν στο πατρικό τους.
-Το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων νέων που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Ιρλανδία
-Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Σλοβακία με 56,6%, στη δεύτερη η Βουλγαρία με 52,8%, ενώ στην τελευταία θέση η Δανία με μόλις 1,8%. -Το ποσοστό των παιδιών που μένουν στο πατρικό τους και είναι 18-34 ετών φτάνει το 63,5%.
-Δεν μένουν στο πατρικό τους ούτε σε περιόδους ανεργίας οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λετονοί, οι Κύπριοι και οι Δανοί.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελληνοτουρκικά: Τα θαλάσσια πάρκα ταράσσουν τη «νηνεμία»

"Η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα" διαμηνύει η …