250.000 νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο...

ftoxia-.-

«Την ύπαρξη 250.000 νοικοκυριών χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο», παραδέχθηκε η η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, εστιάζοντας στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά που βιώνουν δραματικές στιγμές στην πιο τρυφερή τους ηλικία.

«Οι πολιτικές λιτότητας των τελευταίων πέντε χρόνων έχουν επηρεάσει αναπόφευκτα και το βιοτικό επίπεδο των παιδιών.

  • Το ποσοστό της φτώχειας σε νοικοκυριά όπου έστω ένας ενήλικας εργάζεται αγγίζει το 15%.
  • Σε νοικοκυριά που δεν έχουν αυτήν την τύχη, εκεί δηλαδή που η ανεργία χτυπάει στο κόκκαλο, το ποσοστό της φτώχειας φτάνει το 50%.
  • Σε αυτά τα νοικοκυριά, που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ζουν παιδιά, και η κατάστασή τους δεν μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά και ριζικά αν δεν κλείσουμε το πρόβλημα της ανεργίας.»

Τα στοιχεία η αναπληρώτρια υπουργός τα παρουσίασε με αφορμή το ραδιομαραθώνιο της UNICEF που θα διεξαχθεί στις 19 του μηνός, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τις αθώες ψυχούλες, που είναι δυστυχισμένες και όχι ευτυχισμένες όπως απαιτεί η ηλικία τους.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …