Υπό επιτήρηση γνωστά ονόματα: Frigoglass, Χατζηκρανιώτη, Λιβάνης, Βαράγκης

analutes_

Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ισχύουν οι αλλαγές που αφορούν στην απόφαση να τεθούν υπό επιτήρηση, μερικά από τα πολύ γνωστά ονόματα της αγοράς, όπως Frigoglass, Χατζηκρανιώτη, Λιβάνης, Βαράγκης.

Αναλυτικά εξετάζοντας, τη συνδρομή των προϋποθέσεων που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 3.1.2.2., 3.1.2.3., 3.1.2.4., 3.1.2.5. & 3.1.2.6.), για την ένταξη των μετοχών των εισηγμένων εταιριών στην κατηγορία Επιτήρησης, καθώς και στις λοιπές Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης, αποφασίστηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου:

«Σε κατηγορία επιτήρησης μεταφέρονται οι μετοχές των εταιριών «FRIGOGLASS Α.B.E.Ε.», «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.» και «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε.» μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών της ΕΧΑΕ, ενώ επίσης αποφασίστηκε η διαγραφή του ΣΜΕ επί των μετοχών της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.», καθώς και η παύση συναλλαγών δανεισμού τίτλων επί των εν λόγω μετοχών για λόγους προστασίας της αγοράς και των συμφερόντων των επενδυτών.

Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της εταιρίας «ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε.» μεταφέρονται από την κατηγορία Προς Διαγραφή στην Κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ και οι μετοχές της εταιρίας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.» μεταφέρονται από την Κατηγορία Επιτήρηση στην Κατηγορία Προς Διαγραφή, λόγω χαμηλών ετήσιων συνολικών εσόδων (<€2 εκ.).

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες εταιρικές πράξεις:

  •  Έναρξη διαπραγμάτευσης 278.743 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» (ISIN: GRS145003000), σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω μετατροπής ομολογιών.
  •  Μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας «M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» (ISIN: GRS422003004) από € 0,48 σε € 0,37.

Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών ενέκρινε:

  • την παραίτηση της εταιρίας – Mέλους «ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί Δικαιωμάτων Προαίρεσης. Ως τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη FTSE/XA Large Cap και των εισηγμένων εταιρειών «ΟΠΑΠ Α.Ε.», «ΔΕΗ Α.Ε.», «ΟΤΕ Α.Ε.» ορίζεται η Παρασκευή 06/05/2016.
  •  την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος «ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …