«Σου έχω δέμα», το Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών

foitites-5702

Πρόγραμμα στήριξης των φοιτητών της πόλης με την χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίοι ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο και σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας εκτός Αττικής, ξεκίνησε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 9-5-2016 έως τις 19-5-2016, τονίζουμε και πάλι, στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων.

Απαραίτητα είναι τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση, η οποία συμπληρώνεται στα Δημοτικά Ιατρεία, από τον φοιτητή ή τον γονέα.
Βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους.
Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που δηλώνεται ο/η φοιτητής/τρια ως προστατευόμενο μέλος, με τα δηλωθέντα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2014 ή 2015.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (λογαριασμός ΔΕΚΟ)
Μισθωτήριο συμβόλαιο του φοιτητή/ τριας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.
Κάρτα ανεργίας γονέα (σε περίπτωση που υπάρχει).

Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους και ανασφάλιστους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Σου Έχω Δέμα», αφορά φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και θα υλοποιηθεί με ίδιες δυνάμεις του δήμου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές, με πρώτο εξάμηνο φοίτησης την περίοδο 2015 – 2016, ή οι οικογένειες τους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Ιατρεία (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 2ος όροφος, τηλ 2132000196 – 2102716636 – 2102826924).

Στόχος του δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι η, όσο το δυνατό, τακτικότερη χορήγηση υλικής στήριξης και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των εκάστοτε ετησίων συμμετοχών.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Μηνύματα στο υπουργικό για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - …