Προσφεύγουν δικαστικά για τα αποθεματικά τους οι υγειονομικοί

ygeionomikoi

Ανάστατοι αλλά και αποφασισμένοι για όλα είναι πλέον οι υγειονομικοί, μετά την κυβερνητική απόφαση δέσμευσης των εισφορών τους, την οποία χαρακτηρίζουν "Υπεξαίρεση" και γι αυτό είναι έτοιμοι να προσφύγουν δικαστικά, ώστε να μην χαθούν τα κονδύλιά τους, ενώ καλούν την αντιπολίτευση να απαιτήσει την απόσυρσή των "παράνομων" διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου , που καταστρατηγούν κάθε έννοια εμπιστοσύνης του συνταγματικού μέχρι πρόσφατα κράτος δικαίου.

Στην έκτακτη ευρεία σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων των υγειονομικών καταγγέλθηκε  "η ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν οι υγειονομικοί".

 Την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμα των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας τους, στηλίτευσε έντονα το προεδρείο του ΠΙΣ, το οποίο έκανε λόγο για "άμεση προσβολή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας όλων των σχετικών  αποφάσεων που αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις".

Τονίστηκε επίσης ότι "στα άρθρο 94 (παρ. 5 και 39 παρ. 15), προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών".

Στην έκτακτη ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλαστραράκος,
  • Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης,
  • Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος,
  • Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νίκος Κόλμαν,
  • Η Μάγδα Βουδούρη εκ μέρους της πρόεδρυς του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνάς Τραχήλη.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …