θετικό το ισοζύγιο της Ελληνικής Οικονομίας τον Απρίλιο

eyro-620x371

Θετικά τα μαντάτα για την Ελλάδα τον μήνα που διανύουμε καθώς κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016, υπήρξε βελτίωση του οικονομικού κλίματος με τον σχετικό δείκτη Economic Sentiment Indicator, ESI, να παρουσιάζει αύξηση στις 90,3 μονάδες από 90,1 μονάδες που ήταν.

Επίσης βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ ύστερα από τρεις πτωτικούς μήνες. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης ανήλθε στις 103,9 από τις 103,0 μονάδες του Μαρτίου και στην ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,5 της μονάδας στις 105,1 μονάδες.

Η αύξηση του δείκτη στην Ευρωζώνη οφείλεται στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα κατέγραψε μικρή άνοδο, ενώ επιδεινώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά:

  • στην Ιταλία (+4,4)
  • στην Ολλανδία (+1,9),
  • στη Γερμανία (+0,4)
  • στην Γαλλία (-1,0)
  • στην Ισπανία (-0,8).
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …