Παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ στο Ασφαλιστικό με την υποβολή τροπολογίας(VIDEO)

asfalistika

Στη Βουλή προσήλθε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ώστε να μιλήσει για τις προτάσεις και τις θέσεις του αναπηρικού κινήματος επί του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση Ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων». Νωρίτερα η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε αποστείλει αναλυτική επιστολή στους βουλευτές, ενώ την ίδια ημέρα κατέθεσε και τροπολογία επί του θέματος.

«Καταθέσαμε αναλυτικό υπόμνημα κατ΄ άρθρο στις Επιτροπές τόσο για το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό όσο και για τα φορολογικά θέματα.

"Πριν αναφερθώ στο Ασφαλιστικό θέλω να σας πω ότι μιλώντας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους πρέπει να δούμε το ευρύτερο περιβάλλον: την κατάσταση στις υπηρεσίες, στα μέτρα υποστήριξης, στο κοινωνικό κράτος, στην πρόνοια, στην υγεία... Οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε μια διαδικασία ραγδαίας υποχώρησης του κοινωνικού κράτους. Αν δούμε το ασφαλιστικό κάτω από αυτό το πρίσμα, εάν δεν προσέξουμε πως θα νομοθετήσουμε, θα δημιουργήσουμε περισσότερη φτώχεια, περισσότερες διακρίσεις, εξαθλίωση", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Βαρδακαστάνης.

Η τροπολογία ΕΔΩ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ

Το Σάββατο 27/04 στις 05.30, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον Χρήστο Κούτρα Αύριο, Σάββατο 27/04 ο …