Συνεχίζουν με νέα απεργία τις κινητοποιήσεις οι Δημοσιογράφοι

apergia_0_0_0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, εκτίμησε εκ νέου την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, ενόψει της ψήφισης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, που ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ ΜΜΕ καταργώντας το αγγελιόσημο και αποφάσισε:

1. Την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, κατά τη διάρκεια ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Ο χρόνος και ο τρόπος των κινητοποιήσεων θα εξειδικευτεί μετά τον καθορισμό της ημερομηνίας συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

2. Τη συνέχιση της κινητοποίησης, που έχει ήδη αποφασιστεί στην από 27/4/2016 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και η οποία ήδη υλοποιείται μέχρι σήμερα. Επαναλαμβάνουμε προς αποφυγή κάθε παρανόησης το πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής, το οποίο έχει ως εξής:

"Εφημερίδες -Έντυπα

Τα κείμενα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας και είναι διαθέσιμα για τις πρωινές και απογευματινές εφημερίδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις εφημερίδες του Σαββάτου, της Κυριακής καθώς και από τα δεκαπενθήμερα ή μηνιαία έντυπα.

Ραδιόφωνα

Το μονόλεπτο μήνυμα, το οποίο ανανεώνεται, θα συνεχίσει να μεταδίδεται ακριβώς μετά την αναγγελία της ώρας κάθε ώρα. Του μονόλεπτου προηγείται η αναγγελία.

«Ακολουθεί η ενημέρωση από την ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας των δημοσιογράφων, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό».

Τηλεοράσεις

Το προαναφερόμενο μονόλεπτο θα μεταδίδεται ανά δίωρο κοντά στο ακριβώς των ζυγών ωρών κατά προσέγγιση συν/πλην, ενός 5λέπτου. Εφόσον η συγκεκριμένη ώρα μετάδοσης, περιλαμβάνει και Δελτίο Ειδήσεων, το μονόλεπτο μεταδίδεται ακριβώς πριν από την έναρξη του Δελτίου. Το μονόλεπτο ξεκινάει με κάρτα (επιλογής σας) που θα αναγράφει:

«Ακολουθεί η ενημέρωση από την ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας των δημοσιογράφων, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό».

Διαδίκτυο

Το κείμενο του μονόλεπτου, μαζί με την αφίσα, θα πρέπει να αναρτάται στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας και σε εμφανές σημείο. Το banner τοποθετείται σε τουλάχιστον 2 θεματικές ενότητες (π.χ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-MEDIA) δικής σας επιλογής.

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδικό «χώρο», στο site της ΠΟΕΣΥ (www.poesy.gr) υπάρχει υλικό για δημοσιεύσεις, μεταδόσεις και αναρτήσεις.

Για μια ακόμα φορά, επαναλαμβάνουμε την αμετακίνητη θέση μας για την προάσπιση της αυτοτέλειας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τη διατήρηση του αγγελιόσημου, ως μοναδικό μέσο για την διασφάλιση της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης όλων των συναδέλφων. Η εξαθλίωση των εργαζομένων του Τύπου σε συνδυασμό με τη δήμευση των αποθεματικών μας, οδηγεί αναπόφευκτα σε εξαρτήσεις και λειτουργίες, που πόρρω απέχουν από την απαιτούμενη αντικειμενικότητα και διαφάνεια κατά τον έλεγχο της εξουσίας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης προς Σκόπια και Τουρκία: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους

Για την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι κόκκινες γραμμές μας είναι αδιαπραγμάτευτες, και …