Από το Ασφαλιστικό, στον σαρωτικό ανασχηματισμό-Ποιοι φεύγουν, έρχονται, μετακινούνται

ypourgiko-sumboulio-kubernisi-tsipra

Mετά την ψήφιση των ασφαλιστικών-φορολογικών μέτρων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θέλουν όλες οι πληροφορίες να αποφασίζει ο Αλέξης Τσίπρας ανασχηματισμό, αφού πολλοί τον δυσαρέστησαν με τις δηλώσεις και την στάση τους, ενώ θέλει να στρέψει αλλού το βλέμμα της κοινωνίας.

Ζητούμενο το υπουργικό μέλλον στο Εργασίας του Γιώργου Κατρούγκαλου, που αν δεν παραμείνει, ίσως μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο όπως το Ανάπτυξης, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση του Γ. Σταθάκη, καθώς μπήκε σε ευθεία αντιπαράθεση με πολλές κοινωνικές ομάδες λόγω ασφαλιστικού.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται αμετακίνητος, αλλά αν αποφασίσει να παραιτηθεί, για τη θέση του προορίζεται ο Γ. Χουλιαράκης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού αλλά και των δανειστών με τη στάση του στη διαπραγμάτευση.

Μία θέση στο οικονομικό επιτελείο διεκδικεί κατά πολλούς και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Το Υγείας, φαίνεται ότι θα έχει νέο «κάτοικο» με πρώτο φαβορί να πάρει την υπουργική καρέκλα τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Παπανδρέου.

Απ’ τα «βαριά χαρτιά» του κόμματος πολλοί βλέπουν εκτός κυβέρνησης τόσο τον Πάνο Σκουρλέτη όσο και τον Θοδωρή Δρίτσα (ανήκει και στην ομάδα «53+»). Ο μεν πρώτος λόγω της αντιπαράθεσής τους με το ΤΑΙΠΕΔ ο δε δεύτερος λόγο του θέματος του ΟΛΠ και ενώ για τον Πάνο Σκουρλέτη γίνεται λόγος για μετακίνησή του στο Εσωτερικών για τον Θοδωρή Δρίτσα προβλέπεται απλά… απομάκρυνση.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής πάλι εάν πάει ο Π. Σκουρλέτης στο Εσωτερικών θα μετακινηθεί σε πιο παραγωγικό υπουργείο.

Ερωτηματικό μπαίνει πλάι στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αν και ο ίδιος θεωρεί σίγουρη τη θέση του. Ο Πάνος Καμμένος θέλει διακαώς να παραμείνει στο Άμυνας και ο μόνος λόγος για να μετακινηθεί, είναι να του ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας, να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Βέβαιη θεωρείται από πολλούς και η απομάκρυνση του Αλέκου Φλαμπουράρη, όχι ωστόσο για λόγους δυσαρέσκειας, θα πρόκειται μάλλον για μια τιμητική αποστρατεία του μέντορα του Πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Τόσκας υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί λόγω καραμπόλας, αν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένη την απομάκρυνση του.

Κάποιοι θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα και την κατάληψη της θέσης του από τον Δημήτρη Βίτσα, που θα αφήσει κενή θέση στο Άμυνας, όπου θα μετακινηθεί ο κ. Παφίλης.

Πολλές πιθανότητες να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών έχει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, αν και ο κ. Κουρουπλής φαίνεται ότι διατηρεί την εύνοια του πρωθυπουργού, αφού ο Αλ. Τσίπρας θέλει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αλλαγές αναμένονται τόσο σε ότι αφορά στον Γιώργο Σταθάκη όσο όμως και στην Έλενα Κουντουρά.

Ερωτηματικό μπαίνει και πλάι στο όνομα του Νίκου Φίλη για τον οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως πρέπει να στηριχθεί καθώς βάλλεται λόγω ιδεολογίας, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Σία Αναγνωστοπούλου και τον Θεοδόση Πελεγρίνη των οποίων η μετακίνηση θεωρείται βέβαιη.

Πιθανότητες να συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο, έχει ο Φώτης Κουβέλης, είτε στη θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση, είτε στο θώκο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …