Νόμος του κράτους το Ασφαλιστικό-Ψηφίστηκε-Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη(VIDEO)

TSIPRAS-KYRIAKOSΝεότερη Ενημέρωση 9 Μαίου 00.45

Με 153 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 4 απόντες, το ασφαλιστικό-φορολογικό, ψηφίστηκε από την βουλή και αποτελεί επίσημο πλέον νόμο του κράτους. το Ασφαλιστικό!

Το υπερψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το καταψήφισαν οι υπόλοιποι και απουσίαζαν Μπακογιάννη, Γεννήματα, Πλάτης και Μίχος...

Νεότερη Ενημέρωση 22.46

Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για μεταρρύθμιση σταθμό στη χώρα, με τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του να ως εξής:

  • Το φορολογικό είναι προοδευτικό και κατανέμει δικαιότερα τα βάρη
  • Βρεθήκαμε στην ανάγκη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά που εσείς ανάψατε κ.Μητσοτάκη
  • Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία επιστρέφει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης
  • Ζητάτε εκλογές και δεν έχετε να προσθέσετε τίποτε διαφορετικό
  • Πρέπει να επιμείνουμε στην κατεύθυνση παραγωγής πλούτου και θέσεων εργασίας. Δεν είναι στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων να κάνουμε 180.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να επιβαρύνουμε το κράτος με δεκάδες δις
  • Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Αναλώνονται σε κινδυνολογία. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Πάμε μπροστά. Η κυβέρνηση εργάζεται παράλληλα σε 2 μέτωπα. Το ένα είναι της διαπραγμάτευσης και το άλλο είναι ένα σχέδιο μελετημένο. Ένα σχέδιο που ήδη έχει μπει σε εφαρμογή και θα υλοποιηθεί την επομένη της αξιολόγησης. Η Ελλάδα θα περάσει σε περίοδο ανάκαμψης και ανάπτυξης
  • Κινδυνεύετε να κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας
  • Αριστερό είναι να ματώνεις για να δημιουργήσεις τις συνθήκες για την οικοδόμηση αλλαγών υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των πολλων. Δεν μπορεί να υπάρξει δρόμος για τις δυνάμεις της εργασίας αν δεν υπάρχει εργασία. Αριστερη πολιτική είναι να δουλέψεις για την δημιουργία όλων αυτών
  • Στόχος μας είναι τώρα που περνάμε τον πιο δύσκολο κάβο να περάσουμε στο αύριο. Πρέπει να δουλέψουμε το αύριο της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Θέλει αποφασιστικότητα
  • Έρχεται η ώρα να δούμε ότι ο αγώνας αυτός δεν πήγε χαμένος. Περνάμε τον δύσκολο κάβο και βγαίνουμε σε ήρεμα νερά. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Έρχονται καλύτερες μέρες".

Εκλογές και πάλι ζήτησε  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του για το ασφαλιστικό, αποκαλώντας κατά συρροή ψεύτη τον πρωθυπουργό «που με την ανικανότητα του, τα ψέματα και τις ιδεοληψίες του απαξιώνει την Ελλάδα. Δεν μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κ. Τσίπρα. Δεν την ξέρετε. Δεν την αντέχετε. Σύντομα κύριε Τσίπρα, δεν θα είστε μόνο ο νεώτερος πρώην Πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένος. Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε εννέα μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων. Η τσίπα δεν είναι από τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησής σας. Διότι αν ήταν, ήδη ο κ. Τσακαλώτος θα είχε παραιτηθεί».

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για λαϊκισμό και κομματοκρατία, λέγοντας: «Ξέρετε γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος; Γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε».

«Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των ευπόρων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα μέτρα που πάρθηκαν από το 2010 ως το 2014 είναι 58,6 δισ. ευρώ και τα σημερινά μέτρα μέχρι και το 2018 είναι 5 δισ. στη χειρότερη των περιπτώσεων, επεσήμανε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είστε καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές, ότι πιο αντιδραστικό έζησε ο τόπος μέσα από τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

"Αντί για κατάργηση μνημονίου φτάνουμε στο τρίτο και τώρα στο τέταρτο μνημόνιο. Αντί για μονομερείς ενέργειες ως προς το χρέος, εκλιπαρείτε για μια δήλωση" τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε:

"Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Είναι γεγονός ότι βρίσκεστε στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τραβήξει πολύ. Έχετε συνείδηση της βλάβης που προκαλέσατε και, προκαλείτε στην οικονομία και το επίπεδο εθνικής ισχύος; Έχετε συνείδηση των κωμικοτραγικών ανακολουθιών σας;

"Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο σας κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης;

Πρώτο σενάριο: Μέτρα και άλλα μέτρα, και πάλι μέτρα.

Σενάριο δεύτερο: Βλέποντας και κάνοντας σε βάρος του τόπου αρκεί να μείνετε στην εξουσία έναντι παντός τιμήματος.

Σενάριο τρίτο: Να παίξετε και πάλι εν ου παικτοίς.

Παιχνίδι με θεσμούς, παιχνίδι με εθνικά θέματα, παιχνίδι με το νόμισμα.

Αυτό δεν είναι ζήτημα οικονομίας αλλά δημοκρατίας και κράτους δικαίου . Σας προειδοποιώ: μην αποτολμήσετε κάτι τέτοιο", κετέληξε στην ομιλία του.

Αρχική Ενημέρωση 16.26

Τα μεσάνυχτα θα τεθεί προς ψήφιση εν μέσω αντιδράσεων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και συνδικάτων το Ασφαλιστικό-Φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί στην καθολική ψήφισή του από τα μέλη της, μιας και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα βάλουν την υπογραφή τους στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …