Στον "πάτο" Εξαγωγές-Εισαγωγές-Μείωση 23,7%!

olp
Μείωση κατά 23,7% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Μάρτιο φέτος, καθώς η μείωση της αξίας των εισαγωγών ήταν μεγαλύτερη από τη μείωση της αξίας των εξαγωγών. Στο τέλος του α’ τριμήνου το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 6,9%, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές.
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 3.630,9 εκατ. ευρώ έναντι 4.375,6 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2015, παρουσιάζοντας μείωση 17% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 72,7 εκατ. ευρώ, ή 2,4%).
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών ανήλθε στο ποσό των 2.095,7 εκατ. ευρώ έναντι 2.364,5 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 11,4% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 5,2 εκατ. ευρώ, ή 0,3%).

Ολόκληρη η έκθεση ΕΔΩ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα Temu. Ασφάλεια καταναλωτών

17 Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών[1]- μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καταναλωτών (BEUC)- μεταξύ των οποίων και η …