ΕΚΑΣ: Το καταργούν για να το επαναφέρουν το 2018....

EKAS

"Πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα". Αυτό απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά το πρώτο τμήμα της συνέντευξης του, για την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστιού, που φέρει την υπογραφή του και που προβλήθηκε από τον skai.

κατάργηση του ΕΚΑΣ, υπογράμμισε πως και ότι θα συζητηθεί ξανά

"Από το 2018 θα συζητηθεί και πάλι το θέμα του κομματιού που έκανε φτερά από το ΕΚΑΣ, οπότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, για να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά από φέτος η κατάργησή του θα είναι κλιμακωτή", κατά τον υπουργό.

Εκεί ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα
  • Οι κύριες συντάξεις δεν θα "ψαλιδιστούν"
  • Το νέο νομοσχέδιο είναι δίκαιο για όλους.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νόμος 5108/2024 Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας των δικαστηρίων

Νόμος 5108/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Α 65/02.05.2024Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων …