Εργασία ανάλογα με τις ανάγκες του βιολογικού ρολογιού του καθενός

ergazomenosypnossss

Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους εργάζονται ενάντια στο ίδιο τους το βιολογικό ρολόι, αναγκασμένοι από τις επιταγές της κοινωνίας και της απασχόλησης να είναι ενεργοί, όταν θα πρέπει να κοιμούνται, πολεμώντας τον εαυτό τους και όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ο οργανισμός τους, τους επιστρέφει το χτύπημα με την εμφάνιση ασθενειών σαν το διαβήτη, την παχυσαρκία και τον καρκίνο!
Η επιστημονική έρευνα κατέστησε σαφές, την αναγκαιότητα του διαλείμματος, αλλά και στην επιλογή του ωραρίου από μερίδα απασχολούμενων, που επιβάλλεται ο απαραίτητος χρόνος ύπνου.

Μάλιστα σε ένα πείραμα που έγινε σε ένα εργοστάσιο της Γερμανίας, οι ερευνητές απέδειξαν ότι επιτρέποντας στους ανθρώπους να προσαρμόζουν τον εργασιακό τους βίο με τη… βιολογία τους και να ταιριάζουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις με την εργασία τους, αυτό οδηγεί σε ένα πιο ευτυχισμένο και πολύ πιο υγιές εργατικό δυναμικό.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι οι άνθρωποι διαφέρουν, στο βιολογικό τους ρολόι.... απαντούν οι επιστήμονες». Είναι αυτό που ο λαός χαρακτηρίζει, ως πρωινούς, απογευματινούς ή βραδύνους τύπους....

Με αυτό το σκεπτικό και τα αποτελέσματα της έρευνας, μία ομάδα βιολόγων, προτείνει την αλλαγή των εργασιακών κανόνων, ως προς την «αναδιοργάνωση» της ημέρας με τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται ανάλογα με το δικό τους, προσωπικό «χρονότυπο» (chronotype), που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους και υγιείς.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Πτώση 0,43%, στα 165,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών

Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Πτώση 0,43%, στα 165,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών Ήπιες πτωτικές τάσεις κατέγραψαν …