Κι όμως υπάρχουν ικανοποιημένοι εργαζόμενοι (Δείτε ποιοι και γιατί)

soyhdia

Στην πλήρη εφαρμογή του το συντομότερο δυνατό, ακόμα και μέσα στην τρέχουσα χρονιά του νέου μέτρου της εφαρμογής του εξαώρου, με αποδοχές 8ωρου, ως στόχο την ικανοποίηση των εργαζομένων, την διαύγεια και την διάθεσή τους για πιο αποδοτική και ουσιαστική παροχή εργασίας, στοχεύει η Σουηδία, που ήδη ξεκίνησε την συζήτηση του εξαώρου!

Τρανταχτό παράδειγμα, οι 68 νοσοκόμες οίκου ευγηρίας στο Γκέτεμποργκ, που συμμετείχαν σε πιλοτική εφαρμογή του μέτρου και αποδείχθηκε ότι:

  • είχαν τις μισές ημέρες απουσίας από την δουλειά τους για λόγους υγείας,
  • ήταν ικανές να αφιερώσουν πάνω από 60% περισσότερο χρόνο στους ηλικιωμένους ασθενείς,
  • εμφανίζονταν έως και 2,8 φορές πιο επιρρεπείς στο να παίρνουν ρεπό από τις συναδέλφους τους που δεν συμμετείχαν στο ίδιο πρόγραμμα.

Κέντρο της Toyota στο Γκέτεμποργκ, έχει αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη του και υπάρχει απόδοση εργασιακή και απόλυτη επαγγελματική ηρεμία, από τη στιγμή προ 10 ετών, που με δική του πρωτοβουλία, έθεσε το προσωπικό του σε 6ωρη απασχόληση με τις νόμιμες αποδοχές που είχε όταν εργαζόταν στο γνωστό 8ωρο ή 10ωρο.

Και αυτό σύμφωνα με την διοίκησή του οφείλεται στο ότι το προσωπικό της από εκείνη την στιγμή, είναι πιο ευχαριστημένο και αποδίδει στην δουλειά του σε ποιότητα πολύ περισσότερο, από όταν είχε μεγαλύτερα ωράρια….

Οπότε και οι δύο πλευρές σήμερα είναι ευχαριστημένες…


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ: Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενεική βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλάει για τα περιστατικά βίας στις οικογένειες και …