ΣτΠ: Μέτρα 4ετίας για τους ανέργους δανειολήπτες του ΟΕΚ

oek

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευκόλυνση όσων αντιμετωπίζουν μακροχρόνια ανεργία, κατέθεσε ο Συνήγορος του Πολίτη, που δέχθηκε σωρεία παραπόνων από ηλικιωμένα άτομα με προβλήματα υγείας, τα αντιμετώπιζαν προβλήματα με μειώσεις στις συντάξεις τους λόγω χρεών που σχετίζονταν με δάνεια από τον καταργηθέντα Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ζήτησε να συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία των δανειοληπτών, δηλαδή διάστημα ανεργίας, εισοδηματικά κριτήρια, οικογενειακά κριτήρια, ύψος δανεισμού, διάρκεια αποπληρωμής κ.λπ., προκειμένου να υπάρξουν λύσεις για τον τρόπο διαχείρισης της αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων και να υιοθετηθεί μια περίοδος χάριτος 4 ετών για δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται σε ανεργία.

Παρεμπιπτόντως από το 2012 ο Συνήγορος, έχει ζητήσει από τον Οργανισμό ΝΕ ελέγξει την στάση του γιατί «η αδυναμία καταβολής της δόσης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία στις παρούσες συνθήκες με τα εισοδήματα που είχαν οι δανειολήπτες πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δηλαδή την περίοδο 2006-2008, οδηγεί τους δικαιούχους σε απόγνωση, καθώς το ποσό που καλούνται να καταβάλουν γίνεται ολοένα και περισσότερο δυσβάσταχτο».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες δανειολήπτες, οι μειώσεις στις συντάξεις τους, είχαν ως συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές για δάνεια και για τόκους υπερημερίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορείς ΠΦΥ: Ζητούν απόσυρση της απόφασης για παρακράτηση του clawback

Οι φορείς ΠΦΥ ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση για παρακράτηση του clawback και ετοιμάζονται για …