Στην Κάρπαθο συνετρίβη το αεροσκάφος Α320 της EgyptAir(VIDEO&ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Egyptair

Νεότερη Ενημέρωση 14.57

Νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, συνετρίβη το αεροσκάφος της Egyptair, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος, την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου».

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος από την πλευρά του επεσήμανε πως «περίπου δύο λεπτά αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, χάθηκε το στίγμα του πολιτικού αεροσκάφους της Agyptair. Εκείνη την ώρα βρισκόταν 7 μίλια νοτιοανατολικά της θέσης Κούμπι στην ανατολική Κρήτη. Στην επικοινωνία που είχε ο Πύργος Ελέγχου του FIR Αθηνών με τον πιλότο στις 02:55 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν πάνω από τη νήσο Κέα, εκείνος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τήρησε όλες τις συντεταγμένες που του δόθηκαν μέχρι να βγει από τον εναέριο ελληνικό χώρο.»

Νότια της Καρπάθου συνετρίβη το αεροσκάφος της Egyptair (χάρτης)

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

«Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 02:24 πμ τοπική ώρα. Αναγνωρίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή εναερίου κυκλοφορίας, για την πορεία της πτήσης του. Στις 02:48 πμ μεταβιβάζεται στον επόμενο τομέα ελέγχου και εξουσιοδοτείται από τον αρμόδιο ελεγκτή, για το σημείο εξόδου από το FIR Αθηνών. Ο πιλότος ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε στα ελληνικά.

Στις 03:27 πμ το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος για μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο FIR Καΐρου. Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε, οπότε ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας κάλεσε στη συχνότητα κινδύνου, χωρίς απόκριση από την πλευρά του αεροσκάφους. Στις 03:29 βρίσκεται πάνω στο σημείο εξόδου. Στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανό εντοπισμό στόχου, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 03:45 πμ ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης μέσω ΕΚΣΕΔ, ΕΚΑΕ και ΚΕΝΑ, με παράλληλη ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Καΐρου».

 Επίσημη παραδοχή από την Αίγυπτο ότι το αεροπλάνο συνετρίβη

Αρχική Ενημέρωση 09.35

Πάνω από τη Μεσόγειο χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους Α320 της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir, με την αγωνία να κορυφώνεται για τους 56 επιβαίνοντες και το 10μελές πλήρωμα της πτήσης, αν και σύμφωνα με αξιωματούχους της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, είναι πιθανόν να έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Μεταξύ των επιβατών είναι ένα παιδί και δύο βρέφη.

Τη λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών της πτήσης  MS804 της Egyptair, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Egyptair, στο αεροσκάφος επέβαιναν, 15 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, 2 Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας Σουδανός, ένας από την Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 10 μίλια εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

http://www.enikos.gr/data/photos/23d69e1270e3bc9df550693dab73c3b9.JPG

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι της εξαφάνισης του αεροσκάφους δεν προηγήθηκε κλήση έκτακτης ανάγκης από το πλήρωμα.

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης συμμετέχει ο ελληνικός στρατό, αφού με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130  βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Καμία συνεργασία με την ακροδεξιά στο ευρωκοινοβούλιο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: "Δεν είμαστε πολιτικά ουδέτεροι, οι πράξεις μα …