Σε διαπραγμάτευση έχει τεθεί το Επικουρικό των ασφαλιστικών υπαλλήλων

tea-epae

Σε εξέλιξη βρίσκονται  οι νέες διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος που ελέγχει την πλειοψηφία της διοίκησης του Ταμείου, με την ΕΑΕΕ, όπως πληροφορήθηκε το  nextdeal.gr, να καταθέτει καινούργιο συμβιβαστικό πλάνο για αύξηση των εισφορών από πλευράς της εργοδοσίας στο 11% για τα επόμενα δέκα χρόνια, χωρίς αλλαγή του status του ταμείου το οποίο όμως μετά την δεκαετία θα πρέπει να πάει σε πιο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και σε ατομικούς λογαριασμούς, με το αιτιολογικό ότι η ΕΑΕΕ δεν επιθυμεί την αλλαγή του status στη διοίκηση.

Οι εκπρόσωποι της ΟΑΣΕ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούν σταθερά το σύστημα εισφορών ως ποσοστό της παραγωγής ασφαλίστρων, με το σκεπτικό πως σταδιακά οι ασφαλιστικές εταιρείες λόγω της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων θα μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων για τους οποίους θα καταβάλλουν εισφορές.

Την ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις δείχνουν ένα βήμα προσπάθειας κοινής λύσης, οι εταιρείες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση, για να λάβουν κοινή απόφαση της στάσης που θα κρατήσουν τελικά στο ζήτημα της επικουρικής ασφάλισης των ασφαλιστικών υπαλλήλων μέσω του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τα μίνι μάρκετ της Νότιας Κορέας πουλάνε μίνι ράβδους χρυσού σαν... ζεστά ψωμάκια

Στα ράφια των μίνι μάρκετ της Ν. Κορέας οι καταναλωτές εκτός από ράμεν και λουκάνικα …