Εκκαθάριση ημέρα 2η στην Ειδομένη(ΦΩΤΟ)

EIDOMONEHHH

Για 2η ημέρα συνεχίζεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη, όπου ήδη περισσότεροι των 2.000 επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην Ημαθία, στη Θεσσαλονίκη και στην Πιερία, με κάποιους από αυτούς με τα πόδια να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής προς την Ειδομένη.

Απαμακρύνοντας τους πρόσφυγες, μηχανήματα αναλαμβάνουν τον καθαρισμό της περιοχής από τις σκηνές και τις πρόχειρες κατασκευές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη έχουν εγκατασταθεί σε ενοικιασμένους χώρους σε πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο, σε χώρο πρώην εταιρείας logistics απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και στο κτήμα Αλεξιάδη στο Δερβένι.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν, επίσης, μεταφερθεί στη δομή που ανακατασκευάστηκε στο Βαγιοχώρι αλλά και στους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Πέτρα Ολύμπου και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Στόχος είναι να αδειάσει τελείως ο άτυπος καταυλισμός της Ειδομένης, κάτι που εκτιμάται ότι θα πάρει μέρες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,47% στο κλείσιμο και σε νέα υψηλά 13 ετών η αγορά

Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου. Με ισχυρή …